Klementiinikakku

Laita klementiinit tai mandariinit kiehumaan n. 2 tunniksi, jonka jälkeen nosta jäähtymään.

Kun klementiinit ovat jäähtyneet, leikkaa ne puoliksi ja poista siemenet.

Leikkaa kuorineen ja lihoineen pieniksi kuutioiksi.

Voitele halkaisijaltaan 20cm kakkuvuoka ja leikkaa pohjalle leivinpaperi.

Jauha mantelirouhe yleiskoneessa hienoksi (ei haittaa vaikka jää sattumia).

Vatkaa munat, lisää sokeri, mantelijauhe ja leivinjauhe, sekoita.

Lisää seokseen pilkotut klementiinit.

Paista kakkua uunissa 200-230 asteessa n. 1 tunti.

Kun paistoaikaa on kulunut n. 40min laita kakun päälle folio, jotta kakun pinta ei pala.

Kakku on valmis kun sitä pistettäessä hammastikulla tikkuun ei tartu taikinaa.

Klementiinien tilalla voi käyttää myös limeä tai sitruunaa, mutta tällöin sokerin määrää kannattaa lisätä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Embo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl155g893kcal32.6g8.2g78.1g17.9g
Mandariini kuorittu 263g119kcal1.3g21.8g0.8g5g
Sokeri 146g592kcal0g145.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu210g265kcal23.1g0.6g18.9g0g
Leivinjauhe 4.1g7.2kcal0.2g1.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1554g3751kcal114.4g355.6g195.6g45.8g
Valittu annoskoko777g1876kcal57.2g177.8g97.8g22.9g
Annoskoko puolitettuna389g938kcal28.6g88.9g48.9g11.5g
Arvot/100g100g241kcal7.4g22.9g12.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148984