Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi263g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g70g268kcal10.5g52.5g2.1g5.7g
Hiiva, 50g18g11kcal2.3g0.2g0.1g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl88g306kcal12.3g56g2.7g4.8g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 4.2g17kcal0g4.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 315g1081kcal32.1g220.5g3.8g11g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl18g158kcal0g0g17.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1554g3680kcal114.4g666.8g52.4g43g
Valittu annoskoko777g1840kcal57.2g333.4g26.2g21.5g
Annoskoko puolitettuna389g920kcal28.6g166.7g13.1g10.8g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146073