Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 4008g1865kcal20g336.7g8g76.2g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g160g548kcal17.6g116.2g0g0g
Valkoviini kuiva 401g275kcal1.2g2.4g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl3207g10902kcal64.1g96.2g1122.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15552g27181kcal205.8g1103g2260.6g152.4g
Valittu annoskoko7776g13590kcal102.9g551.5g1130.3g76.2g
Annoskoko puolitettuna3888g6795kcal51.5g275.8g565.2g38.1g
Arvot/100g100g175kcal1.3g7.1g14.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248038