Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 199g1416kcal1.5g0.8g159.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2393g790kcal79g117.2g0g0g
Hiiva 199g149kcal26.2g2.2g0.8g13.8g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki798g447kcal67.8g39.9g1.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4147g14230kcal422.6g2903g49.8g145.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15552g34062kcal1194.2g6126.2g423.4g318g
Valittu annoskoko7776g17031kcal597.1g3063.1g211.7g159g
Annoskoko puolitettuna3888g8516kcal298.6g1531.6g105.9g79.5g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316567