Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g238g812kcal18.1g174g5g7.1g
Vesi, vesijohtovesi 1401g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g14g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 2801g1075kcal28g193.3g5.6g70g
Sipuli (kuorittu)420g113kcal5.5g20.2g0.8g7.1g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g1120g1905kcal224.1g0g112g0g
Basilika, tuore 36g10kcal1.1g0.4g0.3g0.6g
Lihaliemikuutio Maggi31g86kcal2.8g2.2g7.1g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g1401g560kcal70g68.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 308g440kcal38.5g0.9g31.6g0g
Mustapippuri 14g39kcal1.5g5.4g0.5g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15568g10080kcal779.2g930g325.8g177g
Valittu annoskoko7784g5040kcal389.6g465g162.9g88.5g
Annoskoko puolitettuna3892g2520kcal194.8g232.5g81.5g44.3g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387531