Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 3829g3100kcal60.1g644.5g1.9g114.9g
Tomaattimurska (Euro shopper)1126g338kcal11.3g45.1g4.5g2.3g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g563g676kcal19.1g20.3g56.3g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g451g117kcal5.4g21.6g0.9g7.7g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1802g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15588g8461kcal191.8g1463g127.2g249.8g
Valittu annoskoko7794g4230kcal95.9g731.5g63.6g124.9g
Annoskoko puolitettuna3897g2115kcal48g365.8g31.8g62.5g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600