Karppiunelmat

Uuni 150 astetta.

Sekoita makeutusaine ja voi ilmavaksi.

Lisää joukoon öljy ja vatkaa kuohkeaksi.

Lisää kaikki kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.

Jos annat taikinan levätä jonkin aikaa jääkaapissa, jolloin siitä tulee "leivottavampaa", voit esim.

pyöritellä palloiksi, mutta ei ole pakollista.

Nostele lusikalla paperin päälle uunipellille (näistä tulee lastumaisia, joten pellille mahtuu esim. 4x4).

Paista uunin keskiosassa n. 15 min.
Huom, alkuperäisessä ohjeessa käytetty 1 dl sukrinia, kokeilin niin, että on karppisokeria sen verran, että vatkautuu, ja sitten n. 1 tl cologrania lisäksi.

Öljynä voi käyttää mitä tahansa, ja sen oikea kokonaismäärä on 0,5 dl, mulle sattui tässä pikku virhe, ja siksipä pikkuleivistä ei tullut ihan rapeita vaan vähän pehmeitä :)

Reseptistä tulee n. 32 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Tarina67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 14g104kcal0.2g0.1g11.6g0g
Karppisokeri, erytrioli (Yesdeli), annos 10g14g0kcal0g0g0g0g
Makeutusaine cologran 100g 1 rkl (1g)0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Seesamiöljy, Amoy8.6g77kcal0g0g8.6g0g
Mantelijauhe (Mauste sallinen), annos 10g14g83kcal3.1g2.8g7.2g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g10g30kcal1.6g5.1g0.3g1.2g
Leivinjauhe 1g1.7kcal0g0.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.5g6.1kcal0g1.5g0g0g
Hunaja 5.7g19kcal0g4.6g0g0g
Oliiviöljy 8.6g76kcal0g0g8.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g794kcal9.8g29.4g72.6g2.4g
Valittu annoskoko78g397kcal4.9g14.7g36.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna39g199kcal2.5g7.4g18.2g0.6g
Arvot/100g100g509kcal6.3g18.8g46.5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301579