Kesäkurpisakakku

Raasta kesäkurpisa.

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kesäkurpitsa raasteeseen öljy ja sekoita joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, pähkinärouhe, kaneli, vaniljasokeri ja rusinat keskenään.

Lisää lopuksi taikinaan.

Kaada taikina isoon kuivakakkuvuokaan.

Tai kahteen pitkänomaiseen vuokaan.

Paista 175 asteessa reilu tunti.

Pienennä kypsymisen loppuvaiheessa lämpöä 160 asteeseen jos kakkujen pinta uhkaa tummua liikaa.

Kakku sopii myös pakastettavaksi.

Säilyy myös ilman pakastusta pitkää ellei tule syödyksi :)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 78 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)7.5g9kcal0.8g0g0.7g0g
Sokeri 13g52kcal0g12.7g0g0g
Rypsiöljy 9g79kcal0g0g9g0g
Kesäkurpitsa zucchini 20g3.6kcal0.1g0.5g0.1g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 18g62kcal1.8g12.6g0.2g0.6g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Rusina 6g18kcal0.2g3.6g0g0.6g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g4g24kcal1g0.3g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g500kcal7.8g60.8g24.4g2.6g
Valittu annoskoko78g250kcal3.9g30.4g12.2g1.3g
Annoskoko puolitettuna39g125kcal2g15.2g6.1g0.7g
Arvot/100g100g320kcal5g39g15.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310097