Lihapullat, espanjalaiset (Painonvartijat)

250 g naudan paistijauhelihaa
1 munanvalkuainen
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
1 rkl kuivattua yrttiseosta
1 tlk (500 g) paseerattua säilöttyä tomaattia
1 tlk (n. 200 g) säilöttyjä herkkusieniviipaleita
1 rkl paprikajauhetta

Päälle: hienonnettua tuoretta persiljaa

1. Pane jauheliha kulhoon ja sekoita joukkoon valkuainen.

2. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet.

Lisää jauhelihan joukkoon.

Mausta seos maun mukaan suolalla sekä mustapippurilla ja yrttimausteilla.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Tee taikinasta kostutetuin käsin pieniä lihapullia.

4. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu ja lisää lihapullat pannuun pienissä erissä.

Paista niitä ilman rasvaa kieritellen, kunnes ne ovat joka puolelta kauniin ruskeita.

5. Kaada paseeratut tomaatit ja herkkusienet liemineen pannuun.

Mausta paprikajauheella ja kypsennä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen 10-15 minuuttia.

Tarkista maku ja mausta tarpeen mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 284 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha17g29kcal3.3g0g1.7g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g2.4g0.9kcal0.2g0g0g0g
Sipuli 8.9g2.7kcal0.1g0.4g0g0.2g
Valkosipuli tomaattimurska (Eldorado), annos 400g0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g34g8.6kcal0.4g1.4g0.1g0g
Herkkusieni säilyke 14g2.3kcal0.3g0g0g0.3g
Paprikajauhe 0.4g1.3kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Persilja 0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g90kcal8.8g3.8g3.8g1.4g
Valittu annoskoko78g45kcal4.4g1.9g1.9g0.7g
Annoskoko puolitettuna39g22kcal2.2g1g1g0.4g
Arvot/100g100g57kcal5.6g2.4g2.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100221