Kekin oliivi-leseleipä

Lämmitä vesi +42 ja lisää joukkoon leseet joihin sekoitettu hiiva, sokeri ja suola.

Sekoita.

Lisää jauhot ja sulatettu rasva.

Sekoita taikina ja taputa se pellille leivinpaperin päälle litteäksi jauhotetuin käsin.

Kohota 30min.

Lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Painele oliivit leipään.

Voitele ennen tai jälkeen leipä oliiviöljyllä, johon voit lisätä kuivattuja yrttejä.

Paista uunissa keskitasolla noin 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 30g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.2g4.9kcal0g1.2g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%4.1g10kcal0.6g0.4g0.2g2g
Kuivahiiva, annos 11g1.1g4kcal0.5g0.4g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 33g113kcal3.4g23.1g0.4g1.2g
Oivariini, 60 (100g)3g17kcal0g0g1.8g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g3g27kcal0g0g3g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka)2g2.4kcal0g0.1g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g356kcal9g50.4g11.6g6.4g
Valittu annoskoko78g178kcal4.5g25.2g5.8g3.2g
Annoskoko puolitettuna39g89kcal2.3g12.6g2.9g1.6g
Arvot/100g100g228kcal5.8g32.3g7.4g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100531