Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 51g39kcal1g7.9g0.1g0.5g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)8.5g13kcal0.9g0.9g0.6g0g
Sipuli 10g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)6.8g11kcal0.2g0.2g1g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 0.9g0.4kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.3g3kcal0g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g139kcal4.4g19.2g4g1.4g
Valittu annoskoko78g70kcal2.2g9.6g2g0.7g
Annoskoko puolitettuna39g35kcal1.1g4.8g1g0.4g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.3g2.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101075