Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 15g47kcal3.6g6.7g0.3g1.3g
Vesi, vesijohtovesi 55g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.4g3.3kcal0g0g0.4g0g
Sipuli 2.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Pinaatti 5.5g0.7kcal0.1g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g103kcal7.4g13.6g1.4g2.8g
Valittu annoskoko78g52kcal3.7g6.8g0.7g1.4g
Annoskoko puolitettuna39g26kcal1.9g3.4g0.4g0.7g
Arvot/100g100g66kcal4.7g8.7g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120385