Pellavansiemenpatonki

Sekoita haaleaan veteen suola, soker ja hiiva.

Lisää joukkoon pellavarouhe ja jauhot.

Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.

Peitä taikina liinalla ja anna kohota.

Leivo kohonneesta taikinasta 3 patonkia.

Nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja kohota hyvin.

Paista 225 asteessa n. 15min kunnes ne ovat kauniin vaalean ruskeita.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Amanda09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 28g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Hiiva, 50g4.7g2.8kcal0.6g0.1g0g0g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g14g68kcal3.4g4.7g4g4g
Vehnäjauho puolikarkea 30g104kcal3.1g21.2g0.4g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g355kcal14.2g53.4g8.8g10.2g
Valittu annoskoko78g177kcal7.1g26.7g4.4g5.1g
Annoskoko puolitettuna39g89kcal3.6g13.4g2.2g2.6g
Arvot/100g100g227kcal9.1g34.1g5.6g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=121453