Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g45g11kcal0.8g1.4g0.2g0.9g
Sipuli 15g4.6kcal0.2g0.7g0g0.3g
Voi, 1 tl, 5 g2.3g17kcal0g0g1.8g0g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g11g24kcal2.6g0g1.5g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)2.6g4.2kcal0.1g0.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g123kcal7.6g4.8g7.8g2.4g
Valittu annoskoko78g62kcal3.8g2.4g3.9g1.2g
Annoskoko puolitettuna39g31kcal1.9g1.2g2g0.6g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573