Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 20g27kcal3.7g0g1.4g0g
Makaroni (myllynparas raaka)12g43kcal1.6g8.6g0.2g0.4g
Tomaattimehu Marli25g3.6kcal0.2g0.8g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g15g8.1kcal0.5g0.9g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1g3.4kcal0.1g0.7g0g0g
Oivariini, juokseva, rasvaseos1g7.1kcal0g0g0.8g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%4.9g14kcal1.4g0.1g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g212kcal15g22.2g7g0.8g
Valittu annoskoko78g106kcal7.5g11.1g3.5g0.4g
Annoskoko puolitettuna39g53kcal3.8g5.6g1.8g0.2g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.2g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137322