Kukkakaalikeitto vähähh

Keitä kaksi pienehköä, paloiksi pilkottua kukkakaalia (yht.

noin 800 g) noin 3 dl:ssa vettä, jossa 1 lihaliemikuutio.

Kun kaalit ovat kypsät, ota muutamia pieniä nuppuja erikseen, lisää ruokakermaa (15 %) 2 dl, mustapippuria ja kirveliä (vähän) ja sekoita sauvasekoittimella hienoksi.

Lisää nestettä siten, että keitto on sopivan sakeaa ja lisää erikseen otetut nuput.

Hyvää ja sopii vaikka parempienkin päivällisten alkukeitoksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Namhele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 48g12kcal0.9g1g0.1g1.1g
Lihaliemikuutio Maggi0.7g1.8kcal0.1g0g0.2g0g
Vesi18g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%12g19kcal0.3g0.3g1.8g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g65kcal2.6g2.6g4.2g2.2g
Valittu annoskoko78g33kcal1.3g1.3g2.1g1.1g
Annoskoko puolitettuna39g16kcal0.7g0.7g1.1g0.6g
Arvot/100g100g42kcal1.7g1.7g2.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=138871