Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 1.5g14kcal0g0g1.5g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha22g37kcal4.2g0g2.2g0g
Sipuli 5.5g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Täysjyväriisi 9g32kcal0.6g6.7g0.1g0.7g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.6g1.6kcal0.1g0.1g0.1g0g
Vesi28g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 11g11kcal0.4g2g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g195kcal10.8g18.2g8g2.2g
Valittu annoskoko78g97kcal5.4g9.1g4g1.1g
Annoskoko puolitettuna39g49kcal2.7g4.6g2g0.6g
Arvot/100g100g125kcal6.9g11.7g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139316