Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi24g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g19g59kcal1.9g11.9g0.4g2.8g
Vehnäjauho puolikarkea 32g108kcal3.2g22.1g0.4g1.1g
Hiiva 1.2g0.9kcal0.2g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g363kcal10.6g68g4.6g8g
Valittu annoskoko78g181kcal5.3g34g2.3g4g
Annoskoko puolitettuna39g91kcal2.7g17g1.2g2g
Arvot/100g100g232kcal6.8g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139580