Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)25g31kcal2.7g0.1g2.2g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g41kcal1.2g8.4g0.1g0.4g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Vesi2.1g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl8.2g28kcal0.2g0.2g2.9g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 17g13kcal0.1g2.8g0g0.3g
Sitruunamehu, laimentamaton2.1g0.4kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.8g3.3kcal0g0.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g327kcal8.4g47g10.4g1.4g
Valittu annoskoko78g163kcal4.2g23.5g5.2g0.7g
Annoskoko puolitettuna39g82kcal2.1g11.8g2.6g0.4g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.1g6.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148