Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 33g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.7g2.6kcal0.3g0.3g0g0g
Neljänviljanhiutale 2g6.5kcal0.2g1.1g0.1g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 38g132kcal3.9g26.9g0.5g1.3g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 3.6g11kcal0.3g2g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g304kcal9.4g60.6g1.4g4g
Valittu annoskoko78g152kcal4.7g30.3g0.7g2g
Annoskoko puolitettuna39g76kcal2.4g15.2g0.4g1g
Arvot/100g100g194kcal6g38.7g0.9g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144256