Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g2.9g0.1g1.2g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g8.8g34kcal2.9g0g2.5g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g14g4.7kcal0.5g0.7g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 2.5g1kcal0.2g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.7g2.4kcal0.1g0.5g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g2.1g16kcal0g0g1.7g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g144kcal8g8.2g8.6g2.4g
Valittu annoskoko78g72kcal4g4.1g4.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna39g36kcal2g2.1g2.2g0.6g
Arvot/100g100g92kcal5.1g5.2g5.5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146868