Kaali-possupata

Ruskista lihapalat öljyssä.

Kuumenna öljy, laita lihat pannulle huoneenlämpöisinä pienissä erissä, älä töki ja huido lihaa turhaan vaan annan sen ruskistua.

Lopuksi lisää paloiteltu sipuli (voi lisätä myös valkosipuli) kuullottumaan lihan joukkoon.

Pilko ja suikaloi kaali ja keitä kypsäksi suolalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä.

Sekoita kypsä kaali lihan joukkoon.

Kaalin valutetun keitinliemen voi säästää ja käyttää myöhemmin vaikka kasviskeiton pohjaksi.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 722 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali36g7.6kcal0.4g1.2g0.1g0.8g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)14g23kcal2.7g0g1.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.5g4.9kcal0g0g0.5g0g
Sipuli 5.4g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Krusovice Cerne tumma olut (Krusovice), annos 500g3.6g1.3kcal0g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 18g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g77kcal6.4g3.4g3.8g1.8g
Valittu annoskoko78g39kcal3.2g1.7g1.9g0.9g
Annoskoko puolitettuna39g19kcal1.6g0.9g1g0.5g
Arvot/100g100g49kcal4.1g2.2g2.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148323