Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)33g55kcal4.6g0.4g4.3g0g
Peruna, keskikokoinen 60g26g15kcal0.4g3.3g0g0.2g
Kirsikkatomaatti, 50g15g3kcal0.1g0.6g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 2.4g4.8kcal0g0g0.5g0.1g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.6g15kcal0g0g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g185kcal10.2g8.6g12.8g0.6g
Valittu annoskoko78g93kcal5.1g4.3g6.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna39g46kcal2.6g2.2g3.2g0.2g
Arvot/100g100g119kcal6.5g5.5g8.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153240