Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)8.3g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g0.6g1.7kcal0.1g0.1g0.1g0g
Porkkana 30g10kcal0.2g1.6g0.1g0.8g
Tomaattimurska (Euro shopper)30g8.8kcal0.3g1.2g0.1g0.1g
Rypsiöljy 0.8g7kcal0g0g0.8g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 9g30kcal2.3g4.3g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g119kcal6g15.2g2.6g3.6g
Valittu annoskoko78g59kcal3g7.6g1.3g1.8g
Annoskoko puolitettuna39g30kcal1.5g3.8g0.7g0.9g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=155970