Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 23g32kcal2.8g0.1g2.3g0g
Sokeri 22g88kcal0g21.7g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 16g83kcal0.1g0.1g9.3g0g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1g4.1kcal0g1g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen16g5.1kcal0.5g0.8g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.6g2.3kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g433kcal7.2g48.4g23.4g0.4g
Valittu annoskoko78g216kcal3.6g24.2g11.7g0.2g
Annoskoko puolitettuna39g108kcal1.8g12.1g5.9g0.1g
Arvot/100g100g277kcal4.6g31g15g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160472