Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 1.4g1.1kcal0.2g0g0g0.1g
Siirappi, tumma11g35kcal0g8.1g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 5g18kcal0.9g2.3g0.4g0.9g
Ruisjauho kokojyväjauho 5g15kcal0.4g2.8g0.1g0.7g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)7.4g28kcal0.9g5.7g0.2g1.1g
Vehnäjauho puolikarkea 19g66kcal2g13.4g0.2g0.7g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g29g8.9kcal0.9g1.2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g344kcal10.6g67g2g7g
Valittu annoskoko78g172kcal5.3g33.5g1g3.5g
Annoskoko puolitettuna39g86kcal2.7g16.8g0.5g1.8g
Arvot/100g100g220kcal6.8g42.9g1.3g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164666