Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi9g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)2.8g0.6kcal0g0.2g0g0g
Valkopippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g15g9kcal0.5g0g3.7g0g
Voi 46g333kcal0.5g0.2g37.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5.5g1.2kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g689kcal2g1.2g82g0g
Valittu annoskoko78g344kcal1g0.6g41g0g
Annoskoko puolitettuna39g172kcal0.5g0.3g20.5g0g
Arvot/100g100g440kcal1.3g0.8g52.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=178164