Tiikerikakku

Voitele kakkuvuoka voilla noin 10 g ja lisää siihen korppujauhoja noin 50 ml.

Laita kulhoon rypsiöljyä 250 ml ja sokeria 4 ½ dl sekoita monitoimikoneella.

Lisää joukkoon 6 kananmunaa.

Anna vatkaantua valkoiseksi taikinaksi.

Laita toiseen astiaan maitoa 200 ml.
Ota kolmas kulho ja laita siihen 8 dl vehnäjauhoja ja lisää joukkoon leivinjauhe 2 tl ja vaniljasokeri 4 tl. sekoita jauhot keskenään.

Lisää kulhoon jossa on valkoinen taikina vuoroin maito ja jauhoseos.

Sekoita taikinaa vielä hetken.

Kaada osa valkoista taikinaa kulhoon lisää siihen noin 5 tl kaakaojauhetta.

Sekoita nämä keskenään.

Kaada valkoinen taikina kakkuvuokaan, noin puolet taikinasta.

Kaada sen päälle suklaataikina ja sen päälle vielä valkoinen taikina.

Riko taikinan koostumus haarukalla pyörittelemällä haarukkaa taikinassa.

Paista kakkua 175 asteessa uunin keskiosassa noin 1 h. Koita välillä esim.

hammastikulla kakkua, ettei se pala.

Kun tikkuun ei enää tartu taikina ota kakku uunista pois.

Kaada kakku kumolleen ja ota kakkuvuoka pois.

Jos vuoka ei lähde irrottele varovaisesti reunoilta esim.

lastalla.

Anna jäähtyä ja nauti.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 89 grammaa

Uusitalo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 0.4g3.2kcal0g0g0.4g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)2.2g8.1kcal0.3g1.6g0.1g0.1g
Rypsiöljy 10g87kcal0g0g9.8g0g
Sokeri 17g68kcal0g16.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu16g20kcal1.7g0g1.4g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 8.7g2.3kcal0.3g0.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g78kcal2.3g15.9g0.3g0.8g
Leivinjauhe 0.4g0.8kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g2.8kcal0g0.7g0g0g
Kaakaojauhe sokeroitu 0.7g2.8kcal0g0.5g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g545kcal9.2g71.8g24.2g1.8g
Valittu annoskoko78g272kcal4.6g35.9g12.1g0.9g
Annoskoko puolitettuna39g136kcal2.3g18g6.1g0.5g
Arvot/100g100g349kcal5.9g46g15.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187462