Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 31g7.4kcal0.6g0.7g0.1g0.7g
Purjosipuli 6.1g1.4kcal0.1g0.1g0g0.1g
Valkosipuli 0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Rypsiöljy 1g9kcal0g0g1g0g
Flora kevyt margariini 40 400g1.1g4.2kcal0g0g0.5g0g
Kasvisliemi laimennettu 31g2.8kcal0.1g0.1g0.2g0g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g7.6g18kcal1.1g0.2g1.5g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g88kcal4g2.4g6.6g1.6g
Valittu annoskoko78g44kcal2g1.2g3.3g0.8g
Annoskoko puolitettuna39g22kcal1g0.6g1.7g0.4g
Arvot/100g100g57kcal2.6g1.5g4.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518