Kylmäsavulohipizza ruispohjalla

Sulata hiiva teelusikalliseen suolaa.

Lisätään vesi ja perään ruisjauhot, suurin osa sämppärijauhoista.

Lisätään öljy ja alustetaan kivan tuntuiseksi.

(Ruisjauho on sitten vähän tahmaisempaa).

Annetaan kohota hetki.

Paistetaan ensin pohjaa itsekseen 10 min 250 asteisessa uunissa.

Levitetään Creme Fraiche ja päälle kylmäsavulohiviipaleet ja kaprikset.

Paistetaan uunissa 250 asteessa vielä muutama minuutti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 258 grammaa

Habanera
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi15g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 2.6g2kcal0.3g0g0g0.2g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g4.5g41kcal0g0g4.5g0g
Ruisjauho, 1 dl19g61kcal2.1g12.1g0.4g2.6g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 10g33kcal1.1g6.2g0.2g0.6g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 11g32kcal0.2g0.3g3.2g0g
Kylmäsavulohiviipaleet (Chipsters), annos 150g11g22kcal2.2g0g1.5g0g
Kapris etikkaliemessä, Figaro3.8g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g381kcal12g37.6g19.6g7g
Valittu annoskoko78g191kcal6g18.8g9.8g3.5g
Annoskoko puolitettuna39g95kcal3g9.4g4.9g1.8g
Arvot/100g100g245kcal7.7g24.1g12.6g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=198407