Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi34g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g3.4g2.1kcal0.4g0g0g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen2.7g7.7kcal0.8g0.1g0.5g0.8g
Forest honey (Marlene), annos 5g1.3g3.8kcal0g0.9g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g1.3g7.2kcal0.2g0.5g0.5g0.4g
Rypsiöljy rainbow3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g28g93kcal3.4g18.7g0.7g2.3g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g3.4g8.8kcal1g0.1g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g306kcal11.6g40.6g11.2g7g
Valittu annoskoko78g153kcal5.8g20.3g5.6g3.5g
Annoskoko puolitettuna39g77kcal2.9g10.2g2.8g1.8g
Arvot/100g100g196kcal7.4g26g7.2g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=199421