Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 6.3g26kcal0g6.3g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl9g30kcal1.3g5.7g0.3g0.5g
Vehnänalkio, 0,25 dl1.9g6kcal0.5g0.6g0.2g0.3g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.7g34kcal0g0g3.7g0g
Rahka, valio11g7.3kcal1.1g0.5g0g0g
Mustikka metsä- 13g5.9kcal0.1g0.9g0.1g0.4g
Kananmuna kuoreton 16g23kcal2.1g0g1.7g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 15g5.1kcal0.5g0.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.9g3.6kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g283kcal11.2g31.4g12g2.4g
Valittu annoskoko78g142kcal5.6g15.7g6g1.2g
Annoskoko puolitettuna39g71kcal2.8g7.9g3g0.6g
Arvot/100g100g181kcal7.2g20.1g7.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558