Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 20g4.9kcal0.4g0.4g0.1g0.5g
Parsakaali brokkoli 20g7.1kcal0.9g0.4g0.1g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g11g3kcal0.1g0.6g0g0.3g
Paprika punainen 10g2.9kcal0.1g0.4g0g0.2g
Ruokakerma Valio 4% K&P10g6.1kcal0.1g0.5g0.4g0.1g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g4.1g6.1kcal0.6g0.1g0.4g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g3g9kcal1g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g78kcal6.4g4.8g3g3.2g
Valittu annoskoko78g39kcal3.2g2.4g1.5g1.6g
Annoskoko puolitettuna39g20kcal1.6g1.2g0.8g0.8g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.1g1.9g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900