Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 6.2g8.8kcal0.8g0g0.6g0g
Sokeri 11g46kcal0g11.2g0g0g
Maito, Kevyt5.6g2.6kcal0.2g0.3g0.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl5.6g19kcal0.1g0.2g2g0g
Voi 60% rasvaa 5.3g29kcal0g0g3.3g0g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g50kcal1.5g10.2g0.2g0.5g
Raparperi 17g5.7kcal0.1g0.9g0g0.2g
Voi 60% rasvaa 2.8g15kcal0g0g1.7g0g
Sokeri 5.6g23kcal0g5.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.7g13kcal0.4g2.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g425kcal6.2g62.4g15.8g1.6g
Valittu annoskoko78g213kcal3.1g31.2g7.9g0.8g
Annoskoko puolitettuna39g106kcal1.6g15.6g4g0.4g
Arvot/100g100g272kcal4g39.9g10.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235273