Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)7.1g4.7kcal1.1g0g0g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)10g10kcal1.7g0.2g0.3g0g
Seitiä kuutioina12g11kcal2.3g0g0.1g0g
Tilli tuore0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.4g0.5kcal0g0g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)4.4g1.3kcal0g0.3g0g0g
Vesi32g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)4g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Oliiviöljy (de cecco)0.1g1.1kcal0g0g0.1g0g
Purjosipuli5.5g1.1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g63kcal10.6g1.8g1g0.4g
Valittu annoskoko78g32kcal5.3g0.9g0.5g0.2g
Annoskoko puolitettuna39g16kcal2.7g0.5g0.3g0.1g
Arvot/100g100g41kcal6.8g1.2g0.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=23770