Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)2.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 18g14kcal0.3g2.8g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g22g6.3kcal0.1g1.3g0g0.6g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g4.5g3.1kcal0g0.2g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)11g10kcal0.1g0.4g0.8g0g
Kasvisliemikuutio 1g3kcal0.1g0.1g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 18g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.9g3.1kcal0.1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana157g79kcal1.4g11.2g2g1.6g
Valittu annoskoko78g40kcal0.7g5.6g1g0.8g
Annoskoko puolitettuna39g20kcal0.4g2.8g0.5g0.4g
Arvot/100g100g50kcal0.9g7.2g1.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238445