Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa8.4g1.4kcal0g0.2g0.1g0.1g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Vesi20g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma2.8g9kcal0g2.1g0g0g
Auringonkukansiemen 2.8g17kcal0.6g0.4g1.4g0.2g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)42g148kcal5.9g27.9g1.3g2.1g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g373kcal13g61.2g8.2g4.8g
Valittu annoskoko78g186kcal6.5g30.6g4.1g2.4g
Annoskoko puolitettuna39g93kcal3.3g15.3g2.1g1.2g
Arvot/100g100g239kcal8.3g39.2g5.2g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=242361