Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi35g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 23g10kcal0.1g1.5g0.1g0.8g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g8.2g3.4kcal0.8g0g0g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe12g34kcal0.1g6.5g0g4.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g95kcal2g16g0.2g11g
Valittu annoskoko78g47kcal1g8g0.1g5.5g
Annoskoko puolitettuna39g24kcal0.5g4g0.1g2.8g
Arvot/100g100g61kcal1.3g10.2g0.1g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=246888