Terveysleipä (ruisleipä)

1. päivä
2½ dl Taikinanjuurta
1½ litraa vettä (kylmää)
8 dl Ruisjauhoja
3 dl Pellavan siemeniä/rouhetta
3 dl Auringonkukansiemeniä (kuorittuja)
2 rkl Suolaa
12½ dl Ruisjauhoja

Sekoita kaikki aineet ja anna seoksen seistä pyyhkeen alla seur.

päivään, väh. 12h.
2.päivä
½ litraa Vettä (haaleaa)
16 dl Ruisjauhoja

Lisää vesi ja jauhot seokseen.

Ota talteen 2½ dl taikinaa juureksi seuraavaan taikinaan.

Juuri säilyy 2kk jääkaapissa, pakastimessa pitempäänkin.

Voitele ja ruisjauhota 3-4 isoa leipävuokaa ja painele taikina vuokiin.

Anna nousta 2-6h.

Paista 175 asteessa 1h45min.

Kumoa leivät pellille ja paista vielä pohjat ilman vuokaa 30min.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, kuori pehmenee hiukan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 4658 grammaa

Karvinen77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi34g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 22g67kcal1.9g12.3g0.4g3.1g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 3.3g11kcal0.9g0.2g0.7g1g
Auringonkukansiemen 5g30kcal1.2g0.6g2.5g0.3g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai14g48kcal1.6g9.7g0.3g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g311kcal11.2g45.6g7.8g9.6g
Valittu annoskoko78g156kcal5.6g22.8g3.9g4.8g
Annoskoko puolitettuna39g78kcal2.8g11.4g2g2.4g
Arvot/100g100g199kcal7.2g29.2g5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=247640