Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 31g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.7g2.4kcal0.3g0.3g0g0g
Kaurahiutale 4.9g18kcal0.7g2.8g0.4g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 16g55kcal1.6g11.2g0.2g0.6g
Ruisjauho kokojyväjauho 20g62kcal1.8g11.2g0.4g2.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5.5g50kcal0g0g5.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g374kcal8.8g51g13g7.8g
Valittu annoskoko78g187kcal4.4g25.5g6.5g3.9g
Annoskoko puolitettuna39g94kcal2.2g12.8g3.3g2g
Arvot/100g100g240kcal5.6g32.7g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266417