Uunijuurekset rosmariinilla

Lohko juurekset ja sipuli.

Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.

Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.

Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.

Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.

Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.

Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.

Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.

Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 502 grammaa

Lilja14
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 20g7.5kcal0.2g1.3g0g0.5g
Sipuli (kuorittu)7.8g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Juuriselleri 12g3.7kcal0.1g0.5g0g0.4g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka7.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0.1g
Porkkana 16g5.1kcal0.1g0.9g0g0.4g
Peruna, keskikokoinen 60g12g7kcal0.2g1.5g0g0.1g
Valkosipuli 1.9g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g0.8g1kcal0g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.8g6.9kcal0g0g0.8g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana157g74kcal2g10.6g1.6g3.4g
Valittu annoskoko78g37kcal1g5.3g0.8g1.7g
Annoskoko puolitettuna39g19kcal0.5g2.7g0.4g0.9g
Arvot/100g100g47kcal1.3g6.8g1g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267947