Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl3.3g19kcal0.7g0.2g1.7g0.4g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g6.7g40kcal1.4g0.4g3.6g0g
Hermesetas, annos 5g1.3g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g27g12kcal2.6g0.1g0g0g
Voi 20g145kcal0.2g0.1g16.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 6.7g22kcal0.1g0.2g2.3g0g
Kahvi mustana 100ml13g0.4kcal0g0g0g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g477kcal10g2g47.8g0.8g
Valittu annoskoko78g238kcal5g1g23.9g0.4g
Annoskoko puolitettuna39g119kcal2.5g0.5g12g0.2g
Arvot/100g100g305kcal6.4g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376