Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 13g38kcal2.2g6.1g0.1g1.3g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Naudanliha keskiarvo 6.2g10kcal1.2g0g0.5g0g
Sianliha keskiarvo 6.2g14kcal1.1g0g1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g123kcal9g12.4g3.2g2.8g
Valittu annoskoko78g62kcal4.5g6.2g1.6g1.4g
Annoskoko puolitettuna39g31kcal2.3g3.1g0.8g0.7g
Arvot/100g100g79kcal5.8g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019