Kreikkalaiset lihapyörykät

Lisäksi 1 rkl kuivattua minttua, 1 tl anisjauhetta, suolaa ja pippuria.

Sekoita jauheliha ja muut ainekset kulhossa tasaiseksi taikinaksi ja seisota taikinaa kylmässä muutama tunti jotta maut tasaantuvat.

Muotoile käsin pieniä pyöryköitä ja paista ne öljyssä teflonpannulla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Zibe
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha53g88kcal10g0g5.3g0g
Sipuli (kuorittu)7.3g2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Oliiviöljy 1.8g16kcal0g0g1.8g0g
Oregano, kuivattu 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 7.3g10kcal0.9g0g0.7g0g
Kaurahiutale 5.3g20kcal0.8g3g0.4g0.5g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g2g2.2kcal0g0.5g0g0g
Paprikajauhe 0.3g0.8kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g282kcal23.8g8g16.4g1.4g
Valittu annoskoko78g141kcal11.9g4g8.2g0.7g
Annoskoko puolitettuna39g71kcal6g2g4.1g0.4g
Arvot/100g100g180kcal15.2g5.1g10.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274062