Thai-katkarapukeitto

5 dl kanalientä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 kesäkurpitsa (pieni)
1 keltainen paprika
1 limetin mehu
pala tuoretta inkivääriä
50 g nuudeleita (pika)
180 g katkarapuja
2 dl kookosmaitoa

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike.

Pese kesäkurpitsa ja paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan.

Lisää limetin mehu.

Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää keittoon.

Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 min.

Lisää nuudelit ja kookosmaito.

Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää katkaravut ja kuumenna.

(Käytin jäisiä katkoja kun unohdin sulattaa ja laitoin kookosmaidon ja katkat samaan aikaan kattilaan ja annoin lämmetä/kiehua 1-2 min ja sitten nuudelit ja 2min lisää).

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Merihevonen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g2.1g1.3kcal0.1g0.1g0.1g0g
Ketjap Manis makea soijakastike (Pirkka), annos 150g1.6g2.8kcal0g0.7g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 23g4.1kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Paprika keltainen 17g5.2kcal0.2g0.9g0g0.3g
Sitruuna kuorittu 2.2g0.9kcal0g0g0g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu0.3g0.2kcal0g0.1g0g0g
Riisinuudeli Aroi (punnittu kuivana)3.7g14kcal0.3g3.2g0g0g
Katkarapu 14g9kcal1.9g0g0.1g0g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g15g29kcal0.4g0.4g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g131kcal6g12g6g1.2g
Valittu annoskoko78g66kcal3g6g3g0.6g
Annoskoko puolitettuna39g33kcal1.5g3g1.5g0.3g
Arvot/100g100g84kcal3.8g7.7g3.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275936