Savulohilaatikko

HUOM: KALAN TULEE OLLA VALMIIKSI SAVUSTETTUA! Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pane uunivuokaan ohueksi viipaloidut perunat, ohutkuoriset kesäperunat hyvin pestyinä kuorineen ja talviperunat ohuesti kuorittuina.

Kuumenna öljy keskilämmöllä paistinpannussa ja lisää sipuliviipaleet.

Kypsennä niitä sekoittaen viisi minuuttia tai kunnes sipulit pehmenevät ja saavat hiukan väriä.

Lisää pannuun 1/2 dl vettä ja kiehauta.

Kaada sipuliviipaleet nesteineen uunivuokaan perunoiden päälle ja sekoita.

Lisää vuokaan kalakuutiot ja tillisilppu.

Sekoita ja paina seos kämmenellä pinnalta tasaiseksi.

Vatkaa maito ja kananmunat sekaisin.

Mausta seos suolalla ja valkopippurilla.

Kaada liemi peruna-kala-seoksen päälle ja paina kämmenellä tasaiseksi niin, että palat peittyvät melkein kokonaan.

Lisää hiukan vettä, jos tarpeen.

Kypsennä laatikkoa uunin alaosassa noin 40 minuuttia tai kunnes sen pinta on hiukan ruskea ja neste hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 443 grammaa

Jolipepo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g31g19kcal0.5g4g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)4.4g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.4g4kcal0g0g0.4g0g
Kirjolohifilee 13g22kcal2.2g0g1.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen22g7.3kcal0.7g1.1g0g0g
Kananmuna, keitetty 7g10kcal0.9g0g0.7g0g
Tilli, tuore 0.1g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g126kcal8.8g10.6g5.2g0.8g
Valittu annoskoko78g63kcal4.4g5.3g2.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna39g32kcal2.2g2.7g1.3g0.2g
Arvot/100g100g81kcal5.6g6.8g3.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276921