Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu18g23kcal2g0.1g1.6g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa10g29kcal2.2g0g2.2g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g10g59kcal2.3g0.6g5.3g0g
Leivinjauhe 1g1.7kcal0.1g0.4g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g20g11kcal1.8g1g0g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)3.9g22kcal0.9g0.8g1.9g0g
Seesaminsiemen5.9g33kcal1.6g0.6g2.8g0.5g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 2.9g10kcal0.8g0.2g0.6g0.9g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti2.9g17kcal0.7g0.4g1.3g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.6g0.3kcal0g0g0g0.5g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl1g8.8kcal0g0g1g0g
Vesi, vesijohtovesi 2.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g428kcal24.8g8.2g33.4g3.8g
Valittu annoskoko78g214kcal12.4g4.1g16.7g1.9g
Annoskoko puolitettuna39g107kcal6.2g2.1g8.4g1g
Arvot/100g100g273kcal15.9g5.2g21.4g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290202