Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 18g51kcal4.9g0g3.5g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g14g15kcal0.5g2.9g0.1g0.2g
Kananmuna 50g(kpl)6.9g8.6kcal0.8g0g0.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen23g7.5kcal0.8g1.1g0g0g
Sipuli 2.5g0.8kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0g0.1kcal0g0g0g0g
Puolukka 9g3.5kcal0g0.6g0g0.2g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g4.6g18kcal0g4.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g208kcal14g18.4g8.4g0.8g
Valittu annoskoko78g104kcal7g9.2g4.2g0.4g
Annoskoko puolitettuna39g52kcal3.5g4.6g2.1g0.2g
Arvot/100g100g133kcal9g11.8g5.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296385