Eevaliin omenapiiras

Sekoita jauhot, sokerit ja leivinjauhe (voit myös käyttää 1 tl leivinjauhetta ha 1 tl ruokasoodaa).

Voit myös korvata osan (0,5 dl) jauhoista leseillä.

Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten, piimä ja sulatettu margariini.

Pilko omenat pieniksi lohkoiksi.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja omenalohkot taikinan päälle iloisesti sikinsokin.

Ripottele omenalohkojen päälle sokeria ja kanelia ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 13g46kcal1.4g9.3g0.2g0.5g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)16g5.3kcal0.5g0.8g0g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Kultarypsi6.2g34kcal0.1g0.1g3.7g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 25g8.8kcal0g1.8g0g0.5g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 1.2g5kcal0g1.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 4.9g7kcal0.6g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g301kcal5.2g48.6g8.8g2g
Valittu annoskoko78g151kcal2.6g24.3g4.4g1g
Annoskoko puolitettuna39g75kcal1.3g12.2g2.2g0.5g
Arvot/100g100g193kcal3.3g31.1g5.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=305468