Kaalikääryleet

Varaa noin kaksikiloinen kaali ja kovella sen kanta pois.

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet ja ohenna lehtiruodit.

Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan, porkkanaraasteen ja sipulisilpun sekaan.

Lisää mustapippuria, soijakastiketta ja osa siirapista täytemassaan.

Ohenna halutessasi täytemassaa pienellä määrällä keitinvettä.

Levitä täytettä kaalinlehille ja kääri ne kaaryleiksi.

Annoksesta tulee noin 27-28 käärylettä noin 100-115 grammaa/kääryle.

Lisää loppuun keitinveteen hieman juoksevaa pullomargariinia tai oivariinita tms sekä loppu siirappi.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Valele kääryleitä välillä pellille valuvalla liemellä.

Halutessasi voit korvata sipulin selleriraasteella.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali49g10kcal0.6g1.7g0.1g1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha10g17kcal1.9g0g1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g5.1g1.4kcal0g0.3g0g0.1g
Sipuli 1.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vesi10g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 1.3g3.9kcal0g0.9g0g0g
Oivariini, 60 (100g)0.4g2.1kcal0g0g0.2g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Soijakastike less salt (Kikkoman)0.4g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g71kcal5g6g2.6g2.2g
Valittu annoskoko78g36kcal2.5g3g1.3g1.1g
Annoskoko puolitettuna39g18kcal1.3g1.5g0.7g0.6g
Arvot/100g100g45kcal3.2g3.8g1.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=306055